З квітня 2023 року Громадською організацією «Чернігів Європейський» розпочалося впровадження проєкту «Розбудова Мережі робочих груп з громадської безпеки та відновлення у семи територіальних громадах Чернігівщини» за сприяння Програми розвитку ООН (ПРООН) в Україні за фінансової підтримки Європейського Союзу, наданої в межах проєкту «EU4Recovery – Розширення можливостей громад в Україні».

✅Робочі групи з громадської безпеки та відновлення — це відкриті діалогові платформи, консультативно-дорадчі органи, що дають змогу реалізовувати рішення громади в програмні документи місцевої влади та допомагають здійснити поступовий перехід від проєктного до програмного управління, спрямованого на сталі та якісні зміни.

Метою проєкту є підвищення рівня громадської безпеки та відновлення в семи територіальних громадах Чернігівської області (Ріпкинська, Іванівська, Городнянська, Ніжинська, Михайло-Коцюбинська, Прилуцька та Чернігівська).

У результаті реалізації проєкту буде створена Мережа робочих груп з громадської безпеки та відновлення в Чернігівській області, яка об’єднає ці громади. Завдяки заходам проєкту у громадах буде налагоджена взаємодія між місцевою владою, надавачами безпекових послуг, громадськими активістами, представниками освітньої та соціальної сфер, волонтерами, вразливими групами населення та представниками бізнесу. Проєкт спрямовано на розбудову громадських організацій у цільових громадах. Завдяки діяльності робочих груп у громадах будуть реалізовані проєкти та ініціативи, спрямовані на підвищення рівня громадської безпеки та відновлення.

✅19 квітня 2023 року відбувся перший захід у рамках проєкту — вступна організаційно-презентаційна зустріч для лідерів та координаторів Робочих груп із громадської безпеки та відновлення. Метою зустрічі стала презентація діяльності проєкту, постановка цілей та завдань, а також — ознайомлення з планом проєктних заходів на рік.

✅У межах проєкту заплановано навчальні заходи, випуск подкасту та інші цікаві події, тому слідкуйте за новинами та анонсами!

✅Долучайтеся до діяльності Робочих груп зі громадської безпеки та відновлення у своїх громадах задля творення змін!

Захід проведено в межах ініціативи «Розбудова Мережі робочих груп із громадської безпеки та відновлення у семи територіальних громадах Чернігівщини», яка впроваджується ГО «Чернігів Європейський» за сприяння Програми розвитку ООН (ПРООН) в Україні за фінансової підтримки Європейського Союзу, наданої в межах проєкту «EU4Recovery – Розширення можливостей громад в Україні».