У межах проєкту «Розбудова Мережі робочих груп із громадської безпеки та відновлення у семи територіальних громадах Чернігівщини», який впроваджується ГО «Чернігів Європейський» за сприяння UNDP Ukraine / ПРООН в Україні Програми розвитку ООН (ПРООН) в Україні за фінансової підтримки Європейського Союзу, наданої в межах проєкту «EU4Recovery – Розширення можливостей громад в Україні», запрошуємо представників та представниць Робочих груп з громадської безпеки та відновлення, а також місцевих активістів та активісток на тренінги з картування громади.

🔵Картування громади – це процес аналізу ресурсів та створення образу громади, який би демонстрував її потенціал до розвитку. У процесі картування важливим є залучення мешканців до виявлення цінностей громади та творення образу громади, в якій хотілося б жити та відновлювати країну.

🔵Чому варто відвідати тренінг з картування?

В Україні безліч громад використовують методику картування для того, щоби вивчити та розвинути свій потенціал. Кожна громада має свій унікальний потенціал: підприємства, молодіжні центри, заклади освіти та культури, та найголовніше — це люди та їхні можливості. На тренінгу з картування громади ви дізнаєтеся про методи та інструменти для окреслення наявних проблем, ресурсів та пріоритетів для планування, реалізації та оцінки змін та зможете застосувати їх у процесі розробки профілю громади.

🔵У програмі тренінгу:

Блок 1. Від потреб – до можливостей громади. Потреби, їх різновиди. Пріоритети у потребах. Ресурси та можливості громади.

Блок 2. Методи визначення потреб громади. Опитування та фокус-група. Класичні методи для аналізу потреб громади: теорія та практика.

Блок 3. Методи визначення потреб громади. Картування громади.

🔵Розклад тренінгів із картування:

16 травня 2023 року – м. Прилуки (початок об 11:00)

17 травня 2023 року – с. Іванівка (початок о 10:00)

18 травня 2023 року – смт. Ріпки (початок о 10:00)

19 травня 2023 року – м. Городня (початок о 10:00)

22 травня 2023 року – м. Чернігів (початок об 11:00)

23 травня 2023 року – м. Ніжин (початок об 11:00)

25 травня 2023 року – с. Михайло-Коцюбинське (початок о 10:00)

🔵Тренерки: Надія Нагорна, Марина Захаріна

🔵Реєструйтеся на тренінг за цим посиланням: https://forms.gle/3Q9ubn9tuN4SHmtr6

Тренінги проводяться в межах ініціативи «Розбудова Мережі робочих груп із громадської безпеки та відновлення у семи територіальних громадах Чернігівщини», яка впроваджується ГО «Чернігів Європейський» за сприяння Програми розвитку ООН (ПРООН) в Україні за фінансової підтримки Європейського Союзу, наданої в межах проєкту «EU4Recovery – Розширення можливостей громад в Україні».