Відкритий простір «Профілактика булінгу: виклики та перспективи». У Чернігові презентували результати проєкту «Кроки до безпечної громади: протидія булінгу у молодіжному середовищі»


DSC_0193

22 грудня 2021 року відбувся «Відкритий простір з профілактики булінгу» – фінальний захід проєкту «Кроки до безпечної громади: протидія булінгу у молодіжному середовищі / Steps to safe community: bulling prevention in the youth environment». Проєкт реалізовано ГО «Чернігів Європейський» за програмою малих грантів, яка адмініструється ІСАР Єднання в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки Європейського Союзу.

DSC_0094
Захід відбувся за участі представників НУ «Чернігівська політехніка», ГО «Чернігів Європейський», Управління освіти і науки Чернігівської обласної державної адміністрації, Чернігівського обласного молодіжного центру, Управління патрульної поліції, закладів загальної середньої освіти м. Чернігова та Чернігівської області, приватного закладу освіти “МудрАнгелики”. Учасники Відкритого простору презентували власний досвід у протидії молодіжного булінгу та долучилися до обговорення перспектив співпраці щодо подальших кроків у розвитку безпечної громади.

DSC_0101

DSC_0183

Команда проєкту «Кроки до безпечної громади: протидія булінгу у молодіжному середовищі / Steps to safe community: bulling prevention in the youth environment» презентувала інноваційний підхід до профілактики булінгу, заснований на поєднанні когнітивної та емоційної складових сприйняття інформації. Інструменти гейміфікації профілактики булінгу: настільна гра «Danger in Jungles» та соціальний перфоманс, через які проводяться уявні паралелі між світом тварин і світом людей. Головний меседж проєкту «Люди – не звірі».

DSC_0111

DSC_0107

Заходи проєкту реалізовано у цільових територіальних громад (Корюківська територіальна громада (ТГ), Менська ТГ, Ніжинська ТГ, Бахмацька ТГ, Городнянська ТГ, Куликівська ТГ, Козелецька ТГ, Ріпкинська ТГ, Іванівська ТГ, Сновська ТГ) та за участі відібраних закладів загальної середньої освіти міста Чернігова.

DSC_0149

DSC_0124

За підсумками Відкритого простору заплановано подальшу співпрацю у напрямі використання інструменті гейміфікації профілактики булінгу.

DSC_0084

Фото: ГО «Чернігів Європейський».