Запрошуємо на прем’єру соціального перфомансу «Люди – не звірі»


У світі тварин існує правило: “виживає сильніший”. Усе життя тварин зводиться до пошуку їжі, продовження роду та боротьби за виживання. Принципова різниця між світом тварин і світом людей полягає в тому, що людям притаманні співчуття, емпатія, толерантність та доброта. Але чомусь тваринні закони досі живуть у людському суспільстві…

Запрошуємо на прем’єру соціального перфомансу «Люди – не звірі». Ми проведемо уявні паралелі між світом тварин і світом людей.

Коли? 7 вересня

Де? ТРЦ «Голівуд» (м. Чернігів)

Соціальний перфоманс відбудеться у рамках проєкту «Кроки до безпечної громади: протидія булінгу у молодіжному середовищі / Steps to safe community: bulling prevention in the youth environment», який реалізується ГО «Чернігів Європейський» у межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Генеральний партнер проєкту – Національний університет «Чернігівська політехніка».

Акторами соціального перфомансу є здобувачі вищої освіти спеціальностей «Соціальна робота» та «Маркетинг». Режисерка перформансу: Мирослава Витриховська.

Команда проєкту – члени ГО «Чернігів Європейський»: Тетяна Децюк, координаторка проєкту, а також Марина Захаріна, Катерина Максьом, Анна Вербицька.

 

На сьогодні законодавство з протидії булінгу в навчальних закладах України проходить етап свого становлення. Але проблема поширеності його проявів залишається критичною, що завдає шкоди фізичному та/або психічному здоров’ю учнівської молоді.

Причини шкільного булінгу витікають із незнання та нерозуміння наслідків насильницької поведінки, невміння вирішувати конфлікти між учнями та/або є результатом впливу негативного впливу медіа. Наслідки булінгу є серйозними як у короткостроковій так і довгостроковій перспективі.

 

Тільки у наших руках змінити ситуацію! Запрошуємо на перегляд соціального перфомансу всіх небайдужих 7 вересня в ТРЦ «Голівуд» (м. Чернігів).

Afisha perfomans_

Цей постер підготовлено у межах проєкту «Кроки до безпечної громади: протидія булінгу у молодіжному середовищі / Steps to safe community: bulling prevention in the youth environment», який реалізується ГО «Чернігів Європейський» за програмою малих грантів, яка адмініструється ІСАР Єднання в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки Європейського Союзу.

 

 

Довідково: Програму ООН із відновлення та розбудови миру реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО).  Програма ООН із відновлення та розбудови миру забезпечує пріоритетні потреби на сході України ще з початку збройного конфлікту навесні 2014 року. Програма спрямована на зміцнення громадської безпеки та соціальної згуртованості, підтримку відбудови економіки постраждалих від конфлікту громад і реалізацію реформ децентралізації влади та охорони здоров’я на підконтрольних уряду України територіях Донецької та Луганської областей. Детальніше про програму: https://www.ua.undp.org/content/ukraine/uk/home/recovery-and-peacebuilding.html

#UNRPP

#люди_не_звірі

#Steps_to_safe_community

#ChePolytech

Фото: ГО «Чернігів Європейський».