11-12 грудня 2017 року ГО «Центр Поділля-Соціум» запросила у м. Вінницю на дводенну коуч-сесію партнерів, що працюють з людьми поважного віку, з 7 міст України – Вінниці, Львову, Чернігова, Миргорода, Мелітополя, Черкас та Сум.  Місто Чернігів представляли члени громадської організації “Чернігів Європейський” Мекшун Алла Дмитрівна та психолог Деснянського територіального центру Ігнатікова Любов Василівна.

291A5932

Протягом двох днів під керівництвом експертів з ГО «Сяйво надії» Романа Дрозда та Максима Демченка (м. Полтава) йшла жвава дискусія стосовно активізації людей поважного віку, залучення їх до процесів розвитку громад та реформування країни. Результатом дводенної роботи стала розробка плану дій відносно залучення старшого покоління до практичної участі у формуванні пріоритетів місцевих програм та громадського контролю на всіх етапах соціальної підзвітності.

291A5990

Реалізація регіональний проектів запланована до серпня 2018 року. Першим етапом стане виявлення освітніх потреб цільової аудиторії та аналіз діючих міських програм, фінансування яких заплановано з міського бюджету на 2018 рік, що спрямовані на підтримку людей похилого віку.

291A6090

Проект «Єднання поколінь на користь громади» реалізується ГО «Центр Поділля-Соціум» за підтримки «Програми сприяння громадський активності «Долучайся!», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється Pact в Україні.